kJ Bílkoviny Tuky Sacharidy
200 g mrkve - 310 1.40 0,4017,40
100 g petržel - 264 2,90 0,60 12,20
200 g celer - 410 3,40 0,60 19,80
150 g kedlubna - 119 1,80 0,15 5,10
80 g mražený hrášek -253 5,20 0,40 10,64
100 g sterilovaná
sladkokyselá okurka - 88 0,40 0,00 4,90
60 g cibule - 82 0,60 0,12 6,36
200g bílý jogurt Hollandia - 560 6,80 8,00 7,00
Kořenovou zeleninu a kedlubnu uvařit v mírně osolené vodě do měkka, když je téměř vařená přidatmražený hrášek a nechat ještě chvilku povařit. Scedit a nechat vychladnout. Zeleninu pokrájet na drobné kostičky, přidat nakrájenou cibulku a okurky. Dle chuti lehce osolit, opepřit, zakápnout citronovou šťávou. Přidat jogurt a vše dobře promíchat.
Celková hmotnost 1090 g 2086kJ22,5 bílkovin 10,27 tuků 83,4 sacharidů
Ve 100 g 194kJ 2,06 bílkovin 0,94 tuků 7,65 sacharidů