Ingredience:
100 g bioquinoy
2 lžíce panenského olivového biooleje nebo avokádového s rozmarýnem (mají bioprodejny) + na dochucení
1 velká biocibule, nahrubo pokrájená
2 biomrkve, nakrájené na kousky
sůl a pepř
4–5 biorajčat, spařených, oloupaných a pokrájených nebo plechovka
loupaných biorajčat
2 snítky čerstvého rozmarýnu
1 kostka zeleninového biobujonu
100 g bílého zelí, nejlépe bio, pokrájeného na proužky
100 g řapíkatého celeru, nejlépe bio, nasekaného nadrobno
Příprava jídla:
Properte quinou a nechte ji okapat. Rozehřejte olej a asi dvě minuty na něm opékejte cibuli a mrkev. Pak přidejte quinou a pět minut ji za stálého míchání opékejte. Osolte, přidejte rajčata, rozmarýn, jeden a půl litru horké vody, bujon a přiveďte k varu. Po deseti minutách
vhoďte zelí a řapíkatý celer (hrst celeru si nechte stranou) a vařte dalších deset minut. Vypněte, přidejte zbytek celeru a dochuťte solí, pepřem a olejem.
Něco navíc: Polévku můžete ochutit česnekem nebo do ní přímo na talíři přidat konzervovaného tuňáka.