Největší úspěch!
Veronika nastoupila do kurzu StoBu v Čelákovicích v dubnu 2008. V dubnu letošního roku váha ukázala - 40kg.
Vaječná tlačenka
Zelenina Moravanka 330g 900kj
Bílý jogurt 150g 290kj
3 vajíčka natvrdo 1020kj
1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku 20g 280kj
celkem 2490 kj / 20dílků 1 dílek 125kj
Nálev ze zeleniny slijeme, dolejeme vodou do 250ml a necháme stranou.
Do misky dáme zeleninu a vajíčka, posekáme, přidáme jogurt. Polovinu nálevu dáme vařit s kostkou masoxu, vypneme, přidáme želatinu a mícháme do rozpuštění. Potom přidáme druhou polovinu nálevu. Přilijeme k ostatním surovinám, zamícháme a nalijeme do formy vypláchnuté studenou vodou.
Necháme ztuhnout 2 – 3 hodiny.
Při použití srnčího hřbetu máme 20 dílků.
Tip: Směs můžeme nalít i do hlubokých talířů nebo misek. Při slavnostních příležitostech do formiček na cukroví