- fazole v solném nálevu (červené nebo bílé v konzervě) - cca 270 g
- červená řepa (čerstvá uvařená anebo naložená) - cca 300 g
- cibule - 2 malé či 1 velká
- vejce - 2 ks / brambory - cca 250 g
- zakysaná smetana 8 % / tofunéza / sojanéza - 2 lžíce
- sůl, pepř
Fazole slijeme a propláchneme vodou. Červenou řepu uvaříme anebo slijeme vodu u zavařené řepy. Dáme do misky. Cibulku nakrájíme na drobno. Budeme-li salát jíst k obědu, dáme brambory. Máme-li jej na odpoledne či večer, dáme místo brambor na zpestření vejce (jde to ale i bez nich). Přidáme 2 lžíce zakysané smetany nebo tofunézy či sojanézy, osolíme a opepříme. Nebojíme se šetřit pepřem. Důkladně promícháme a můžeme podávat. DOBROU CHUŤ.