Suroviny:
1/2 sojové kostky, 1/2 vepřové maso plec nebo kýta, sladká paprika, masox, drcený kmín, pepř, cibule, zelí kysané s vínem (Lidl - německé žlutá plechovka 800 g), lžíce oleje
Postup:
Sojové kostky spaříme ve vodě, přidáme vegetu a masox. Necháme marinovat několik hodin. Sojové kostky podusíme 10 minut. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Zelí podle potřeby překrájíme. Na polovině oleje osmažíme cibuli. Přidáme maso a sojové kostky důkladně jej osmažíme. Vmícháme papriku, pepř a drcený kmín, podlijeme a maso a sojové kostky dusíme téměř doměkka.
Na zbytku oleje si zatím podusíme zelí s trochou vlastní šťávy. Téměř měkké zelí přidáme k masu. Segedínský guláš přisolíme a dusíme do měkka.