Rozpis na 1 porci
80g fazolových lusků
170g vařených brambor
10ml červeného vína + 15g švestkových povidel
10g citróny + 10g rajčatový protlak
5g olej + 5g cukr
20g čerstvé cibule + 5g mrkev+5g celer +5g petržel
120g srnčí kýty
Sůl, pepř celý, bobkový list a nové koření
Energetická hodnota: 1.714kj
Bílkoviny: 32,5g Sacharidy: 55,79g Tuky: 7.4g
Opláchnuté maso nakrájíme na kousky. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájené na plátky osmahneme s cukrem na polovině dávky tuku do nazlátlé barvy, přidáme rajčatový protlak, trochu vody, sůl, divoké koření, trochu octa, pečlivě omytý a na plátky nakrájený citron a uvedeme do varu. Do vařícího základu vložíme maso a dusíme za občasného promíchání téměř doměkka. Potom maso vyjmeme, dochutíme povidly, džemem a vínem, podle potřeby přisolíme, přecedíme ji na maso a znovu krátce povaříme