Na 1 pizzu
půl květáku, půl lžičky soli, lžička oregana, půl lžičky sušeného česneku, čtvrt hrnku nastrouhaného sýru (eidam, parmazán), 2 lžíce Lučina Linie, 1 vejce, olej, rajčatová omáčka, půlka cibule, 2 stroužky česneku, púl konzervy loupaných rajčat, sůl, pepř, olej
ozdoba dle chuti
Troubu předehřát na 230, květák zbavíme tvrdších košťálů a na struhadle najemno nakrájíme, ve vroucí vodě vaříme 5 minut. Vodu slijeme a květák rozprostřeme na utěrku a necháme vychladnout, po vychladnutí stáhneme rohy utěrky k sobě a postupným utahováním z květáku vyždímáme co nejvíce tekutiny. Do misky nasypeme květák, sýr, lučinu, vejce, koření a důkladně promícháme. Plech s pečícím papírem potřeme trochou oleje a nanesme na něj květákovou hmotu, kterou rozprostřeme do tenké placky, pečeme asi 12 minut, dokud okraje lehce neztmavnou. Na rajčatovou omáčku nasekáme cibuli a česnek najemno, na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cibuli, chvíli restujeme, přidáme česnek a pokračujeme ještě 2-3 minuty. Přilijeme loupaná rajčata se šťávou, rozmačkáme a promícháme, necháme chvíli provařit, aby omáčka zhoustla. Osolíme a opepříme. Pokud chcete omáčku hladší, můžete nakonec rozmixovat tyčovým mixérem.
Základ na pizzu vyndáme z trouby, potřeme rajčatovou omáčkou a navrch přidáme oblohu a vrátíme na 7-10 minut do trouby.
Po upečení nechte ještě chvíli na plechu a poté rozkrájejte na dílky.