Kurzy snižování nadváhy
a zdravého životního stylu.
Jezte s námi zdravě! – Krabičky domů i do zaměstnání.

Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 5.10.2013 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 5.10.2013 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou. Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011<br />S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011<br />S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011
S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové
ing. Petr Havlíček
Den zdraví v Pečkách
výživové poradenství, měření skladby těla a přednáška ing. Petra Havlíčka
Veronika
Největší úspěch!
Veronika nastoupila do kurzu StoBu v Čelákovicích v dubnu 2008. V dubnu letošního roku váha ukázala - 40kg.

Barevný koláč s tvarohem a ovocem

Těsto 1:

Máslo                    100 g

Odtučněné mléko   250 ml

Vejce                    1 ks

Polohrubá mouka   300 g

Cukr krystal           100 g

Kakao                   2 lžíce

Prášek do pečiva    ½ balíčku

 

Náplň:

Odtučněné mléko   200 ml

Jablka                   300 g

Odtučněný tvaroh   500 g (2 kelímky)

Vanilkový cukr        2 balíčky

Cukr krystal            50 g

 

Těsto 2:

Žloutek                  3 ks

Cukr krystal            200 g

Polohrubá mouka    200 g

Odtučněné mléko    250 ml

Olej                       100 ml

Prášek do pečiva     ½ balíčku

Sníh ze tří bílků

 

Postup přípravy:

V míse smícháme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, půlku prášku do pečiva, kakao a mléko.

Vznikne trochu hustší těsto, které na vymaštěném a vysypaném plechu rozetřeme stěrkou.

Tvarohovou náplň vytvoříme smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a mléka.

Nalijeme ji na rozetřené těsto. Na tvarohovou vrstvu vyskládáme jablka (je možné použít jakékoliv čerstvé nebo kompotované ovoce dle chuti).

Na poslední třetí vrstvu potřebujeme sníh ze tří bílků. Zvlášť v míse vymícháme těsto ze žloutků, cukru, oleje, mléka, mouky, prášku do pečiva a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Tato poslední vrstva je podstatně tekutější než první, ale je to tak v pořádku. Nalijeme ji na ovoce a vložíme do trouby.

Pečeme při 170 stupních Celsia. Po vychladnutí nakrájíme, můžeme pocukrovat a podáváme.

 

Energetická hodnota:  1 kousek      119 g = 1 051 kJ   /   100 g = 883 kJ

 


Barevný koláč s tvarohem a ovocem
Recepty
Počet kusů:
Celkem: Kč
Wellness víkendy
07. 12. - 07. 12. 2024

Skupinové kurzy