Těsto 1:
Máslo
Odtučněné mléko 250 ml
Vejce 1 ks
Polohrubá mouka
Cukr krystal
Kakao 2 lžíce
Prášek do pečiva ½ balíčku
Náplň:
Odtučněné mléko 200 ml
Jablka
Odtučněný tvaroh
Vanilkový cukr 2 balíčky
Cukr krystal
Těsto 2:
Žloutek 3 ks
Cukr krystal
Polohrubá mouka
Odtučněné mléko 250 ml
Olej 100 ml
Prášek do pečiva ½ balíčku
Sníh ze tří bílků
Postup přípravy:
V míse smícháme cukr, vejce, rozpuštěné máslo, mouku, půlku prášku do pečiva, kakao a mléko.
Vznikne trochu hustší těsto, které na vymaštěném a vysypaném plechu rozetřeme stěrkou.
Tvarohovou náplň vytvoříme smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a mléka.
Nalijeme ji na rozetřené těsto. Na tvarohovou vrstvu vyskládáme jablka (je možné použít jakékoliv čerstvé nebo kompotované ovoce dle chuti).
Na poslední třetí vrstvu potřebujeme sníh ze tří bílků. Zvlášť v míse vymícháme těsto ze žloutků, cukru, oleje, mléka, mouky, prášku do pečiva a nakonec přidáme tuhý sníh z bílků. Tato poslední vrstva je podstatně tekutější než první, ale je to tak v pořádku. Nalijeme ji na ovoce a vložíme do trouby.
Pečeme při
Energetická hodnota: 1 kousek