Kurzy snižování nadváhy
a zdravého životního stylu.
Jezte s námi zdravě! – Krabičky domů i do zaměstnání.

Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 5.10.2013 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 5.10.2013 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou. Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011<br />S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011<br />S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011
S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové
ing. Petr Havlíček
Den zdraví v Pečkách
výživové poradenství, měření skladby těla a přednáška ing. Petra Havlíčka
Veronika
Největší úspěch!
Veronika nastoupila do kurzu StoBu v Čelákovicích v dubnu 2008. V dubnu letošního roku váha ukázala - 40kg.

Odlehčená velikonoční nádivka

 

Velikonoční nádivka nemusí být žádnou obávanou kalorickou bombou. Vyzkoušejte nádivku, kterou si můžete dát k obědu jen tak. Má totiž zvýšený podíl bílkovin, takže hlad mít rozhodně nebudete. Narozdíl od klasické nádivky, která bývá „sušší“, je tato varianta příjemně šťavnatá díky použité mrkvi, jogurtu a velkému množství zelených natí. Rozhodně se nezatěžujte pečením dvou nádivek (klasické a dietní). Ti, kteří nehubnou, si k vaší nádivce můžou dát kousek másla navrch. Nemusíte prohlašovat, že pečete odlehčenou nádivku, nazvěte jí „svěží“ a budete mít úspěch. Uvedené množství surovin vystačí na 6 porcí.
Suroviny na 6 porcí :

160 g rohlíků (4 kusy)
200 ml mléka
4 vejce – zvlášť bílky a žloutky
100 g smackera základního nastrouhaného nahrubo (nemáte-li, použijte 100 g vařeného kuřecího masa, energetická hodnota na 1 porci pak bude o 30 kJ vyšší)
200 g kladenské pečeně vcelku nakrájené na drobné kostky
100 g mrkve nastrouhané nahrubo
70 g cibulové natě (z 1 svazku jarní cibulky)
50 g baby špenátu
15 g bazalky
150 g bílého jogurtu
2 stroužky česneku
20 g másla
½ prášku do pečiva
1/ 4 lžičky muškátového květu

Rohlíky nakrájejte na kostičky a pokropte mlékem. Přidejte kladenskou pečeni, smackera, mrkev, pokrájenou cibulovou nať a nahrubo nasekaný špenát a bazalku. Posypejte práškem do pečiva. V misce ušlehejte žloutky s česnekem, muškátovým květem a jogurtem. Promíchejte s rohlíkovou hmotou. Nakonec lehce vmíchejte ušlehané bílky. Do pekáčku o velikosti 25×35 cm dejte pečící papír a na něj rozprostřete směs. Uhlaďte a navrch dejte vločky másla. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu 40 minut.
Nutriční hodnoty :

 
6 porcí
1 porce
Energie (kJ)
7291
1215
Bílkoviny (g)
105.5
17.6
Tuky (g)
89
14.8
Sacharidy (g)
126
21


Odlehčená velikonoční nádivka
Recepty