Roštěnec po anglicku – rosbíf
1,3kg masa z nízkého vykoštěného roštěnce
Sůl, pepř,
6dkg + 8dkg sádla
4dkg másla
vývar hovězího masa
Postup:
Roštěnec otřeme utěrkou namočenou v horké vodě, odblaníme, odstraníme tuk, osolíme, opeříme. Na pánev dáme 8dkg sádla a do rozpáleného vložíme připravené maso.Prudce opečeme po všech stranách. Opečené maso vložíme do pekáče, v němž jsme rozpálili 6dkg sádla, přidáme šťávu z masa, povrch potřeme máslem a vložíme do horké trouby. Za občasného podlévání vlastní šťávo upečeme 20min.Maso při pečení obrátíme a je-li potřeba podléváme vývarem. Upečený roštěnec pak dáme do kastrolu a postavíme na 10 min. na chladnější místo. Ze šťávy sebereme tuk, přilijeme vývar, osolíme, povaříme a zjemníme máslem.. Upečený rosbíf krájíme na tenké plátky a přelijeme trochou připravené šťávy.
Porce 100g…………………………515kj
Omáčky:
Brusinková – 3 pol. lžíce brusinek, 1 lžíce meruňkového džemu, 2 lžíce červeného vína, citr. šťáva a pepř………………………512kj
Česneková – 50g česneku, malá cibulka, 2 lžíce kečupu, pepř a sůl….540kj
Zálivka s křenem – 150g jogurtu, sůl, pepř, 1 lž. meruňkové marmelády…412kj
Recepty