Kurzy snižování nadváhy
a zdravého životního stylu.
Jezte s námi zdravě! – Krabičky domů i do zaměstnání.

Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 5.10.2013 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 5.10.2013 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou. Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé n./L. 15.9.2012 s MUDr. Kateřinou Cajthamlovou.
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011<br />S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011<br />S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové
Den zdraví, krásy a pohybu v Lysé nad Labem - 1.10.2011
S přednáškou MUDr. Kateřiny Cajthamlové
ing. Petr Havlíček
Den zdraví v Pečkách
výživové poradenství, měření skladby těla a přednáška ing. Petra Havlíčka
Veronika
Největší úspěch!
Veronika nastoupila do kurzu StoBu v Čelákovicích v dubnu 2008. V dubnu letošního roku váha ukázala - 40kg.

Kapr s česnekovým dipem

 

Kapra očistíme, je-li velký, stáhneme kůži.U hřbetu podélně odkrojíme od páteře z obou stran, tak, tak, že po oddělení dlouhých kostí bříšní části od páteře dostaneme dvě půlky kapra a celou páteř vyhodíme, nebo vyvaříme do rybí polévky.
Z půlek nakrájíme 2-3 cm široké, příčné dílky, které marinujeme.
Kapr .....750 g...3800 kJ
 
Marinádu připravíme z :
1 lžičky medu.......................120 kJ
½ lžičky soli
lžičky sladké papriky- kdyby nebyl kořeněný dip, dala bych pálivou,takhle je lepší to s kořením nepřehánět
½ lžičky drceného kmínu
lžíce citronové šťávy
lžíce olivového oleje....11g....308 kJ
 
Dílky kapra (ale dá se tak připravit i rozmrazené půlky tresky, či jiné mořské ryby , v tom případě je potřeba někdy tlakem dlaní vymačkat vodu z masa),marinuju asi hodinu.
Dnes jsem pekla rybu v troubě na roštu, ale jde to skvěle na grilu, či na ohni, to pak peču velké díly ryby.
 
Troubu nechte rozehřát na plno,až je rošt horký, potřete lehce olejem a hned klaďte dílky ryby, aby se olej nepřepalovaloval. Nejprve ji nechte zatáhnout na 200 stupňů, ,asi 15 minut, až se bílkovina na povrchu srazí, ale aby se nezačala připalovat marináda ,pak uberu na 150 a pečte, dokud maso nemá krásně růžovou barvu. S kousky ryby nehýbejte, dokud se nevypeče voda a maso neztuhne, jinak se Vám bude trhat kůže a kousky rozpadat. Pak se může začít s potíráním zbylou marinádou a s otáčením kousků, aby byly všechny dílky pěkně opečené a hlavně pevné, maso nesmí zůstat blátivé. Toho docílíte pozvolným dopékáním. Mořské ryby jsou upečené dřív, kapra takto „suším“ i ¾ hodiny.
 
Dip připravíme z:
Jednoho sýru Cottage.....150g.....706 kJ
trochu soli
3 stroužků česneku............5g.....23 kJ
nebo lžíce strouhaného křenu, jdete- li potom do společnosti:)
rozmixujeme ponorným mixérem a podle potřeby naředíme jogurtem, nebo mlékem. Až vznikne hladká omáčka, kterou podáváme zvlášť. Je výborná i na nové brambory, či třeba přírodně opečená kuřecí prsa.
Celý kapr má cca......5 000 kJ                                                                                     
Porce...150g..............1 000 kJ                           
Brambory...100g..........330kJ
Ledový salát200g.........106kJ                              
                         Porce 1406kj   

Kapr s česnekovým dipem
Recepty
Počet kusů:
Celkem: Kč
Wellness víkendy
07. 12. - 07. 12. 2024

Skupinové kurzy