pro 4 osoby:
750 g zadního hovězího masa, 3 cibule, 2 stroužky česneku, olej, 250 ml hovězího vývaru, 1 konzerva tmavých fazolí, 1 konzerva světlých fazolí v chilli omáčce, 1 malá konzerva kukuřice, sůl, pepř, mletá sladká paprika.
Nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek osmažíme na oleji dozlatova. Maso rozkrájíme na menší kostky a zprudka opečeme na cibuli, osolíme, opepříme, přidáme sladkou papriku. Pak přiléváme postupně vývar tak, aby se maso nepřipékalo a vaříme skoro doměkka. Mezitím si nakrájíme rajčata ne menší kousky (neloupu rajčata, přijde mi to zbytečný), přidáme k téměř měkkému masu a vaříme, dokud nejsou rajčata rozvařená. Naposled přidáme zceděné fazole a kukuřici a asi 5 minut vaříme nebo stačí jenom prohřát. Doba přípravy asi 2,5 hodiny (pokud nedáte maso do tlakového hrnce).